Egészség

Rusvai szerint nem lesz elengedhetetlen az oltás

Rusvai szerint nem lesz elengedhetetlen az oltás

2021. november 20., szombat
Rusvai szerint nem lesz elengedhetetlen az oltás

Az állatorvos a Karc FM-nek azt nyilatkozta, hogy még idén engedélyezhetnek két új, COVID-19 elleni gyógyszert.

A szakértő szerint eljuthat az emberiség oda, hogy a koronavírus elleni védőoltás az influenza elleniével azonos megítélésűvé válik, ehhez azonban két dologra van szükség. Egyrészt hatékony gyógyszerre, másrészt arra, hogy az átoltottság megnyugtató szintet érjen el, ezzel együtt pedig ellaposodhat a járványgörbe és a kórházak el tudják látni a feladatukat - véli Rusvai. Innentől pedig már nem volna elengedhetetlen a vakcina.

A szakembert azt is hangsúlyozta, hogy rohamtempóban halad a gyerekek számára készülő vakcinák fejlesztése is. Erről Gulyás Gergely a néhány héttel ezelőtti Kormányinfón is beszélt, akkor azt mondta, hogy az Európai Gyógyszerügynökség decemberben engedélyezhet egyes vakcinákat az 5 és 12 évesek körében.

Rusvai szerint a magyar társadalom átoltottsága közepes mértékű, a két-három hét múlvára várható tetőzésig ezen kellene javítani. Erre pedig jó alkalom a jövő heti oltási akcióhét.

Pénteken 11 ezer fölé emelkedett az újonnan regisztrált koronavírus fertőzöttek száma, a mai nappal pedig bevezették a kötelező maszkviselést egyes zárt terekben.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.