Egészség

Elárulta a BioNTech vezérigazgatója, meddig hatnak az oltások

Elárulta a BioNTech vezérigazgatója, meddig hatnak az oltások

2021. november 7., vasárnap
Elárulta a BioNTech vezérigazgatója, meddig hatnak az oltások

Az utóbbi hetekben Németországban is egyre többen betegszenek meg a koronavírus-járvány negyedik hullámában. ABild am Sonntagmost megszólaltatta Ugur Sahint, a BioNTech vezérigazgatóját, aki arról is nyilatkozott, meddig hatnak az oltások - szemlézte a hírt az Index.

A német lap arról ír, hogy az országban továbbra is az oltatlanok vannak többségben a kórházak intenzív osztályain. A Robert Koch-Institut legutóbbi jelentése szerint az intenzíven fekvő betegek 74 százaléka nem kapott teljes körű védőoltást az utóbbi négy hétben.

Ugur Sahin arra hívja fel a figyelmet, az emlékeztető oltás beadatása hat hónap után javasolt.

A klinikai vizsgálat adatai azt mutatják, hogy az antitestek szintje az oltást követő hetedik, nyolcadik vagy kilencedik hónaptól kezd csökkeni

– fogalmaz az újságnak a BioNTech vezérigazgatója, aki arra buzdítja a lakosságot, főleg az idősebbeket, hogy hat hónap elteltével adassák be az emlékeztető oltást, ellenkező esetben megfertőződhetnek, és tüneteket is produkálhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.