Egészség

Visszatér a kötelező maszkviselés zárt térben

Visszatér a kötelező maszkviselés zárt térben

2021. november 18., csütörtök
Visszatér a kötelező maszkviselés zárt térben

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter újabb járványügyi szigorításokat jelentette be a délutáni Kormányinfón. Eszerint zárt terekben kötelező lesz a maszkhasználat és az 500 főnél nagyobb rendezvények esetében visszatér a védettségi igazolvány.

A miniszterelnökséget vezető miniszter úgy nyilatkozott, hogy a szakemberek matematikai számításai alapján november végén-december elején tetőzhet a negyedik hullám. A nemzetközi trendek azt mutatják, hogy a delta variáns okozta hullámot sikerült a harmadik oltásokkal letörni, a legnagyobb veszélyt pedig továbbra is az oltatlanok jelentik. Ennek megfelelően a kormány három lényeges intézkedést vezetett be:

  • A zárt terekben ismét kötelező a maszkviselés, ideértve az ügyfelfogadási irodákat, a bevásárlóközpontokat, színházakat, mozikat is, kivéve az irodákat.
  • Az 500 főnél nagyobb létszámú rendezvényeket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni
  • Az egészségügyi dolgozók számára kötelező lesz a harmadik oltás felvétele.
  • Az iskolaigazgatók és a felsőoktatási intézmények vezetői saját hatáskörben dönthetnek a kötelező maszkviselés elrendeléséről.

Az intézkedések szombattól lépnek hatályba, a részletekről a soron következő Közlönyben olvashatunk majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.