Egészség

Erősen nő a szennyvíz koronavírus koncentrációja Szegeden

Erősen nő a szennyvíz koronavírus koncentrációja Szegeden

2021. október 26., kedd
Erősen nő a szennyvíz koronavírus koncentrációja Szegeden

Emelkedett állapotú lett a 42. hétre a legtöbb nagyvárosban a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció, és a tendencia is emelkedő. Így egy-két belül jó eséllyel tovább fog emelkedni a fertőzöttek száma.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közlése szerint 22 mérési pontból 11-nél észlelhető magas illetve emelkedő koncentráció, Egyedül Szombathelyen, Miskolcon, Szolnokon, Győrött, Debrecenben, Nyíregyházán és Békéscsabán mérsékelt a helyzet.

Szegeden jelenleg is emelkedett a koncentráció mennyisége, és emelkedő tendenciát mutat.

Forrás: nnk.gov.hu

Szlávik János infektológus az M1 ma reggeli műsorában arról beszélt, hogy szinte biztosan szükség lesz valamilyen óvintézkedésre Magyarországon.

Az új fertőzöttek száma egyelőre lépcsőzetesen nő

Követhető, mérsékelt tempóban növekedett eddig a fertőzöttek száma, az NNK adatai alapján ez a következő egy-két hétben egész biztos megugorhat némileg. A friss napi adatok szerint 1701 új fertőzött van, 44 újabb elhunyt. 1685-en van kórházban, 197-en lélegeztetőgépen. Az első adaggal beoltottak száma még mindig nem éri el az 5 millió 950 ezret. A harmadik oltást viszont újabb 16 ezren vették fel.

(via NNK, koronavirus.gov.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.