Egészség

Egészségügyi szakmai díjat kapott az SZTE tanszékvezetője

Egészségügyi szakmai díjat kapott az SZTE tanszékvezetője

2021. október 26., kedd
Egészségügyi szakmai díjat kapott az SZTE tanszékvezetője

A Pesti Vigadóban adták át a Batthyány-Strattmann László-díjakat. Ezt a kitüntetést nyáron, a Semmelweis-napon is átadták már, de a hivatalos leírás szerint évente 50 egészségügyi dolgozó kaphatja meg. az egészségügyi szakmai díjak átadóünnepségén Babik Barnát, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet tanszékvezető egyetemi tanárát is kitüntették.

A díjakat Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere és Rétvári Bence államtitkár adták át. A Babik mellett Borka Péter, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Fizioterápiai Tanszék, Országos Korányi Pulmonológiai Intézetének főiskolai tanársegéde, gyógytornásza miniszteri elismerést is kapott Rétvári Bencétől. A Pro Sanitate díjat Bábiczky Ágnes, a kaposvári Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház - Kardiológiai Rehabilitációs Egység részlegvezető főorvosa vehette át.

A miniszter köszöntőjében úgy fogalmazott: az orvoslás személetében a kereszténység új megközelítést adott, mert a szolidaritásra, a másokon való segítésre, a gyámolítandók támogatására készítette fel az embereket.

Kiemelte, hogy a díj névadója, Batthyány-Strattmann László orvos ezt a szemléletet képviselte, hiszen gazdag arisztokrataként - kastélyában kórházat kialakítva - ingyenesen gyógyította a rászorulókat.

Kásler szerint a díjazottakat is ezt képviselik: emberségből mutatnak példát. Batthyány-Strattmann László-díjban heten, Pro Sanitate-díjban hetvenkilencen részesültek, huszonhárman miniszteri elismerő oklevelet vehettek át.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.