Egészség

Járványadatok a hétvégéről

Járványadatok a hétvégéről

2021. augusztus 9., hétfő
Járványadatok a hétvégéről

A kormány a harmadik hullám utáni alacsony eset- és halálozási számok miatt hétvégente nem közli a járványadatokat. Pontosabban a szombati és vasárnapi számokat összesítve teszik közzé a koronavírus információs portálon, amelyet most el is hoztunk önöknek egyéb fontos tudnivalókkal.

Már 38 ezren felvették a harmadik oltást is

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért kiemelten fontos, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg - hiszen rájuk nézve a legveszélyesebb ez a vírusnak ez a változata. Európában elsőként Magyarország tette lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni.Augusztus elseje óta 57 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és 38 ezren már fel is vették azt.

A fiataloknak is van lehetőségük védőoltásra

Folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására is.A 12-17 éves korosztályban eddig 189 ezren regisztráltak oltásra és 152 ezren (80%) már fel is vették azt. Az a szülő, aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben internetes regisztrációval és időpontfoglalással teheti meg.

Az érvényes regisztráció után awww.eeszt.gov.huhonlapon automatikusan lehet időpontot foglalni a kórházi oltópontra vagy az a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál is kérhető. Jelenleg két vakcina alkalmazható a 12-18 év közöttiek oltására: a Pfizer és a Moderna.

A tanév kezdetét megelőző két napon, augusztus 30-án és 31-én az iskolákban beoltathatják magukat azok a fiatalkorúak, akiknek a szüleik is beleegyeztek ebbe. Erről bővebben mindenki a saját oktatási intézményénél tud érdeklődni.

A beoltottak száma 5 649 125 fő, közülük már majdnem mindenki, összesen 5 491 387-en a második oltását is megkapták. Most hétvégén összesen 156 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt négy beteg, így az elhunytak száma 30 037 főre emelkedett.

Azonban a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 757 247 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 22 727 főre csökkent. 75 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.