Egészség

Különleges grafikonon látható a járványgörbe alakulása

Különleges grafikonon látható a járványgörbe alakulása

2021. január 18., hétfő
Különleges grafikonon látható a járványgörbe alakulása

A koronavírus-világjárvány Magyarországot sem kímélte, bár a világ számos országához képest jól állunk mind a megelőzés, mind a védekezés tekintetében. Az első hullámban szintepéldátlanul jól teljesített hazánk, de a második hullám kezelésében is élen jártunk, köszönhetően a kormányzati intézkedéseknek és a magyar emberek hozzáállásának.

A hirado.hu grafikáján nyomon követhető a járványhelyzet alakulása 2020 novemberétől kezdve. Jelenleg a fertőzöttek és a halálozások száma iscsökkenő tendenciát mutat, de a járvány alakulását igazán jól mégis csak az aktív fertőzöttek száma mutatja meg, ez pedig a november eleji látványos felfutás idején volt hasonlóan alacsony szinten.

Az adatok alapján úgy tűnik, hogy amásodik hullám lecsengőben van Magyarországon, de

ahhoz, hogy ez a kedvező tendencia fennmaradjon és folytatódhassonszükség van a korlátozó intézkedések betartására.

Avégső megoldást a vakcina jelenti, hiszen csak a lakosság megfelelő átoltottsága esetén mondhatunk búcsút a korlátozó intézkedéseknek, ezért arra kérnek mindenki, hogyhallgassanak a szakemberekre, éberségük ne lankadjon ésoltassák be magukat, amint lehetséges, addig pedig tartsák be a korlátozó intézkedéseket, ezzel segítve, hogy mihamarabb magunk mögött hagyjuk a válságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.