Egészség

Íme az oltási terv

Íme az oltási terv

2021. január 3., vasárnap
Íme az oltási terv

Az oltási terv szerintazokat a tajszámmal rendelkező 18 év feletti állampolgárokat oltják be, akiknél az elmúlt hat hónapban nem igazolódott a koronavírussal való fertőzés, tehát aki tavasszal esett át a fertőzésen, oltható.

A lakosság tömeges oltásánál prioritási sorrendet kell felállítani, amelynek alapját az önkéntesség, és a koronavírus okozta megbetegedés szempontjából való veszélyeztetettség képezi.

Az egészségügyi dolgozók utána szociális ellátásban részesülők és gondozóikvédőoltását a szociális intézményekben szervezik meg, esetükben várhatóan nem nem fogják a regisztrációs rendszert alkalmazni, mert ezzel csökkenhetne a védőoltást igénylők száma.

Őket akockázati csoportba tartozó hatvanévesnél idősebbekkövetik.Nekik azinternetenlehet a védőoltásra előzetesen regisztrálni. Az oltás nem a regisztráció sorrendjében történik, hanem az oltási terv szerint. A nyugdíjasok papír alapon is beküldhetik a védőoltásra való jelentkezésüket.

A 60 éven felüliek utána rendvédelmi, illetve a közigazgatási szervek azon dolgozói kapják meg a védőoltást, akik munkájuk során során közvetlen kapcsolatba kerülnek a lakossággal.

A célcsoportba tartozókat a munkahelyükön olthatják be, ezért az oltási terv készítő szerint nekik sem kell regisztrálniuk.

Őket követi azoknak a 18–59 éveseknek a beoltása, akiknél fennállnak a fokozott kockázatot jelentő betegségek. Ennél a körnél a regisztrációt figyelembe vehetik, de még nem ismert, az ott megadott információk miként kapcsolhatók össze az alapbetegségre vonatkozó adatokkal.

Utánuka kritikus infrastruktúrában dolgozókat oltják,végül valamennyi 18-59 évest,akik nem tartoznak bele a fenti kockázati csoportokba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.