Egészség

Az öregeknek otthon több esélyük van a túlélésre, mint idősotthonokban

Az öregeknek otthon több esélyük van a túlélésre, mint idősotthonokban

2020. október 24., szombat
Az öregeknek otthon több esélyük van a túlélésre, mint idősotthonokban

Sok tényező befolyásolja a fertőzöttségi adatokat, ezért körültekintően kell eljárni, amikor egyes országokat hasonlítunk össze  – mondta Ledia Lazeri, WHO magyarországi irodavezetője.

Szerinte Magyarországon is számítani lehetett a fertőzések növekedésére a nyári időszak után és ezt vetítették előre a Nemzeti Népegészségügyi Központ szennyvízmintákon végzett előrejelzései, amelyek pontosan mutatták a közeljövőre vetítve, hogyan alakulhat a fertőzöttség.

Az európai országok különbözőségei a védekezésben is előjönnek

Európában az esetszámok a csúcsokra ugrottak, de országonként jelentős különbségek vannak. Ezt több tényező is magyarázza. Az egészségügyi intézményrendszer, a tesztelési és az ápolási kapacitások mellett a közegészségügyi intézkedések betartásán is sok múlik.

Nagy különbségek vannak egyes országokon belüli is a távolságtartási és a maszkviselés szabályainak betartásában

és társadalmi csoportok között is nagy eltérések mutathatók ki. Emellett a földrajzi elhelyezkedés is befolyásoló tényező.A melegebb éghajlat előnye, hogy szabadtéren lehetnek

A kontinens déli részén az éghajlat lehetővé teszi a kültéri rendezvényeket, amely szintén egy védő faktor.

Az irodavezető szerint sok múlik a lakosság demográfiai korösszetételén is és az idősebb korosztály életkörülményein.

„Az első hullám idején a tapasztalat azt mutatta, hogy biztonságosabb saját otthonban élni, mint idősotthonban"

 mondta.

Úgy vélte, hogy az alábbi tényezők miatt nagyon körültekintően kell eljárni, amikor egyes országok fertőzési adatait vetjük össze egymással.

(hirado.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.