Egészség

Véradással és szakmai fórummal ünneplik a Donorok Napját Szegeden

Véradással és szakmai fórummal ünneplik a Donorok Napját Szegeden

2017. június 13., kedd
Véradással és szakmai fórummal ünneplik a Donorok Napját Szegeden
voroskereszt_veradas

Június 14 -én a Donorok Világnapja alkalmából szervez a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat ünnepi eseményeket Szegeden.

A naphoz kapcsolódóan a Városháza Házasságkötő termében szakmai fórumot rendeznek 11 órai kezdettel, a tavalyi hasonló rendezvény sikerén fel buzdulva. Míg 2016-ban az önkéntes munkahelyi véradószervezőket, úgy idén a középiskolai és felsőoktatási önkéntes szervezőket hívta el a humanitárius szervezet a szakmai eseményre azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az őszi iskolakezdésre és a következő tanévre nézve segítse a fiatalok véradásba vonását. Szintén második esztendeje ezen a napon vehetik át a szegedi ötvenszeres véradók a jubiláló sorozatért járó elismerést és emlékérmet a Classic Caféban, ahol műsorral és egy vacsorával köszöntik őket. Természetesen vért is lehet adni, méghozzá a már hagyományosnak számító Rádió88 Világnapi Véradás keretében belül. Az idei esztendőben is extrákkal készülnek a szervezők: egyrészt megduplázták a napok számát, másrészt a helyszínek számát is. Aki a Rádió88 műsorvezetőivel és munkatársaival szeretne vért adni, keresse a véradó kamiont, amely szerdán 11-17 óra között a Szeged Pláza parkolójában, csütörtökön 10-16 óra között a Széchenyi téren várja a véradókat. A mobil egység mellett a Honvéd téri Vérellátó Központban mindkét nap 10-18 óra között várják a véradással ünneplőket. A nap kapcsán a fürdőbelépők mellett minden véradót extra ajándékkal várnak, pl. vércsoportos táskával vagy stresszlabdával, sőt Rádió88-as ajándékokkal is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.