Egészség

Tüdőtranszplantáció - A tb minden szükséges beavatkozást támogat

Tüdőtranszplantáció - A tb minden szükséges beavatkozást támogat

2015. december 23., szerda
Tüdőtranszplantáció - A tb minden szükséges beavatkozást támogat

Évente 15-25 tüdőtranszplantációval számolnak Magyarországon, de nincs felső korlát, a társadalombiztosítás (tb) minden szükséges beavatkozást támogat - közölte az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Beneda Attilát

azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a közelmúltban elvégezték az első tüdőtranszplantációt Magyarországon; a kormányzat 900 millió forinttal támogatta az ehhez szükséges berendezéseket. A műtétet december 12-én végezték el; egy 59 éves férfi volt a donor, az ő tüdejét ültették át egy 53 éves férfiba. A magyar orvosok, akik a bécsi egyetemen sajátították el a technikát, nyolc éve készültek arra, hogy itthon is végre lehessen hajtani hasonló műtétet. Beneda Attila azt mondta: Magyarország ismét megmutatta, hogy az orvostudomány élvonalába tartozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.