Egészség

Bohócdoktorok viziteltek Szeged környéki gyermekrendelőkben

Bohócdoktorok viziteltek Szeged környéki gyermekrendelőkben

2015. október 21., szerda
Bohócdoktorok viziteltek Szeged környéki gyermekrendelőkben
bohocdoktorok

Szegeden és Szeged környéki településeken tartottak viziteket a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorai. Zenével, vidámsággal, lufihajtogatással, közös énekléssel, vidám pillanatokkal lepték meg a betegeskedő kicsiket. A Karitáció Alapítvány Bohócdoktor csapata az egész országban látogatja végig segítő programjával a kórházakat, rendelőintézeteket, hogy mosolyt, vidámságot vigyenek a beteg gyerekek életébe. A bohócdoktorok által nyújtott élményterápia segíti a betegséggel küszködő gyerekek és felnőttek pozitív gondolkodásmódját, illetve lerövidítheti a betegeskedés idejét is.

A KARITÁCIÓ Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány működteti a Gyógyító Bohócdoktorok Betegségelűző Csapatot, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, gyakran állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsa élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a piciket a gyógyulás felé. A programsorozat a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára ingyenesek. A vidám bohócdoktorkodás végén rendszerint ajándékozás és szeretet honol, feledtetve néhány percre a betegeskedést.

Péntek Éva

, a Karitáció Alapítvány vezetője ismertette, hogy a Gyógyító Bohócdoktorok Betegségelűző Csapat az egész országból várja az intézmények felkéréseit, ahol a vidámított kórteremben zenés egy órát biztosítanak a segítők a beteg gyerekeknek. A bohócok a zene, móka mellett lufival és nevetéssel örvendeztetik meg a gyerekeket. A bohócdoktorok rendelése kórházakban, rendelőintézményekben, otthonokban ingyenes. Éppen ezért is fontos a társadalmi megbecsülésként a 19560540-1-06 adószámra felajánlható adó 1%, illetve a CIB. 10700062-48244909-51100005 bankszámlaszámra eljuttatható adomány. Az info@karitacio.hu e-mail címre az alapítvány várja az egész országból segítő önkéntesek jelentkezését is. Együtt csodákra vagyunk képesek, így a gyerekek angyali nevetése talán meghozhatja a várva várt gyógyulást is. Ép testben ép lélek - tartja a közmondás, és valóban: a testi és lelki erőnlét szorosan összefügg. Nem csak a test a fontos, hanem a szellem egészségével is sűrűbben kell foglalkozni, még egészségesen is. És még sokkal jobban, ha egy gyermek a testet megpróbáltató betegséggel küzd vagy a gyógykezelés mellékhatásai kritikus állapotúra rontják a szellemet. Itt lép közbe segítő munkájával a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor Csapata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.