Egészség

Okozhat tüneteket a parlagfű az allergiásoknál Csongrád megyében

Okozhat tüneteket a parlagfű az allergiásoknál Csongrád megyében

2015. szeptember 15., kedd
Okozhat tüneteket a parlagfű az allergiásoknál Csongrád megyében
parlagfu_05_va

A szegedi monitorozó állomáson mért adatok alapján a 37. héten (2015. szeptember 7-10.) térségünkben a parlagfű (Ambrosia) pollenje hétfőn és kedden magas (58-63 db/m3), szerdán és csütörtökön pedig közepes (22-25 db/m3) szinten volt jelen a légtérben. Allergiás tüneteket már közepes szintű pollenkoncentráció esetén lehet tapasztalni.

Az erősen allergén csalánfélék (Urticaceae) pollenjének mennyisége csak szerdán érte el a közepes (12 db/m3) szintet, a többi napon az alacsony tartományban alakult. Az erősen allergén pázsitfűfélék (Poaceae), útifű (Plantago), libatopfélék (Chenopodiaceae) és üröm (Artemisia) virágporának mennyisége alacsony. A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma közepes-magas volt, a Cladosporium spóraszáma pedig az alacsony, a közepes és a magas szint között váltakozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.