Egészség

A helyes szájápolásról tanulhattak a szegedi középiskolások

A helyes szájápolásról tanulhattak a szegedi középiskolások

2014. november 8., szombat
A helyes szájápolásról tanulhattak a szegedi középiskolások
fogklinika_blendamed_szures06_KF

Még a legkisebbek is ismerik a szlogent: három percig meg ne állj, fel-le járjon úgy sikálj! A szakemberek mégis azt mondják, felnőtt korunkban nem teszünk eleget a szájápolásért, elhanyagoljuk fogaink és szájüregünk egészségét. A középiskolások a betegségek elkerülése érdekében háromnapos szűréssel egybekötött programsorozaton vehettek részt Szegeden.

A fogászati hónapban mindig is kiemelt figyelmet fordítottak a szájüregi megbetegedések, a helyes szájápolás és a szűrővizsgálatok fontosságának hangsúlyozására. A november 5. és 7. közötti napokban, délelőtt és délután is a rendelőbe csábították a középiskolásokat, a Szegedi Móravárosi Ipari Szakközépiskola kihelyezett rendelőjébe összesen 12 osztályt vártak a szakemberek. Már az első napon több gyerek megfordult a fogászati szobában, többek között a vendéglátó intézményből is. “Szűrővizsgálatokat tartottunk, megnéztük milyenek a gyerekek fogai, a szájnyálkahártya állapota, majd ajándék gyanánt kaptak egy tubus Blend-a-med Pro Expert fogkrémet és fogselymet. Délutánonként a Szegedi Tudományegyetem fogorvostanhallgatói is csatlakoztak a programhoz. Úgy gondolom, ez nagyon hasznos projekt a 15-20 éves korosztály számára” – mondta

Pinke Ildikó

,az SZTE-FOK adjunktusa.

fogklinika_blendamed_szures16_KF

A szakember is hangsúlyozta, egyénileg is nagyobb figyelmet kellene fordítani a megelőzésre, nem véletlen ugyanis, hogy a megannyi probléma kezelésére óriási összegeket hagynak a rendelőben a páciensek. Megtudtuk, a móravárosi iskolában a 30 vizsgált gyerek különösen rossz eredményt produkált, mindössze háromnak volt ép a fogazata. A Blend-a-med Oral-B Kutatási Központ felismervén a problémát nagy hangsúlyt fektet az iskolai fogászati kampányokra, ezért három egyetemmel együttműködve hívták életre a többnapos szűréssel egybekötött ismeretterjesztő kezdeményezést. Budapesten, Debrecenben és Szegeden is sikeresnek bizonyultak a Fogápolási Napok, és amennyiben igény lesz rá, jövőre is megrendezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.