Egészség

Astellas-díj: a szegedi Simonka Zsolt dobogós

Astellas-díj: a szegedi Simonka Zsolt dobogós

2014. március 17., hétfő
Astellas-díj: a szegedi Simonka Zsolt dobogós
astellasdij_orvos

Vasárnap éjjel lezárult az idén hetedik alkalommal meghirdetett Astellas-díj – Az év orvosa pályázat internetes közönségszavazása.

A voksolás bő két hete alatt a nagyközönség összesen 13 670 érvényes szavazatot adott le a döntőbe jutott 112 jelöltre. Az első három helyen idén egy kecskeméti, egy szegedi és egy debreceni orvos végzett. A végeredményekre és a 2013-as Astellas-közönségdíjas orvos személyére a 2014. március 21-én 17 órakor kezdődő ünnepélyes díjátadó ünnepségen derül majd fény, amelyet a nyilvánosság élő internetes közvetítés során követhet figyelemmel, a pályázat

weboldalán

keresztül. A szavazáson kizárólag a korábbi Astellas-közönségdíjas orvosokból álló szakmai zsűri által döntőbe juttatott történetek vehettek részt. A zsűri az előzetes értékelés során a döntősök körének kijelölésén túl saját rangsort is állított. A rangsorban elfoglalt helyezés alapján a jelöltek pontokat kaptak, amiket az internetes szavazásra automatikusan magukkal vittek. A zsűri ezzel csupán a szavazás indításának pillanatában érvényes sorrendet határozta meg, a nagyközönség a rangsort a beküldött voksok segítségével szabadon változtathatta. A közönségszavazáson a zsűri és a szavazók együttes értékelése alapján az alábbi három szakember végzett az élen (a névsort ezúttal is betűrendben közöljük, nem pedig a beérkezett szavazatok sorrendjében):

Kelemen Edit

, gyermekgyógyász főorvos (Kecskemét),

Simonka Zsolt

sebész szakorvos, egyetemi tanársegéd (Szeged),

Szegedi István

gyermekonkológus, -hematológus, egyetemi docens (Debrecen). Az idei pályázat valamennyi jelöltjének listája a

www.evorvosa.astellasdij.hu/candidates

oldalon található térkép segítségével megyei bontásban is megtekinthető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.