Egészség

Aranyklinika - Egészségmegőrzés a családban előadássorozat

Aranyklinika - Egészségmegőrzés a családban előadássorozat

2014. március 19., szerda
Aranyklinika - Egészségmegőrzés a családban előadássorozat

Szeretteink egészsége legalább olyan fontos, mint saját magunké. Az egészségmegőrzés egyre nagyobb szerepet kap életünkben, és mindannyian sokat tehetünk azért, hogy akár gyermekként, akár szülőként, akár nagyszülőként boldog, teljes, egészséges, kiegyensúlyozott életet élhessünk.

Ha törődünk egészségünkkel és odafigyelünk magunkra, ha törődünk családtagjaink egészségével és odafigyelünk rájuk, számos betegség kialakulását előzhetjük meg. Fontos ez főként az olyan családokban, amelyekben halmozottan fordulnak elő a felmenő generációknál krónikus betegségek. Éppen ezért állította össze a szegedi Aranyklinika Egészségmegőrzés a családban című ingyenes előadássorozatát, amelyben minden korosztály számára kínálunk információkat egyes betegségek kialakulásával, szűrésével, megelőzési lehetőségeivel kapcsolatosan. Az előadók nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek, akik szakterületükön a legjobbak között vannak, és nap mint nap sokat tesznek pácienseik egészségéért. A szegedi Aranyklinka Egészségmegőrzés a családban című, tavaszi, ingyenes előadássorozatának helyszíne az Aranyklinika (6720 Szeged, Arany János utca 14.).

Az Egészségmegőrzés a családban – az Aranyklinika tavaszi programsorozata:

1. 2014. március 26. szerda, 18 óra: dr Kovács Kornélia belgyógyász, endokrinológus, diabetológus szakorvos. Témák:Endokrinológiai betegségek különös tekintettel a pajzsmirígyre. Szűrési lehetőségek (labor, ultrahang, genetika, biopszia, citológia). A hiper és hipotireozis tünetei - mikor gondoljunk rá? A petefészekműködés zavarai, női terméketlenség, menstruációs zavarok. A mellékveseműködés zavarai: magasvérnyomás, elhízás. A terhesség alatt kialakuló cukorbetegség. 2. 2014. április 9. szerda, 18 óra: Dr. Csenki Marianna klinikai genetikus szakorvos. Témák: Kismamák genetikai szűrési lehetőségei különös tekintettel a Down korra. Hogy várjuk a kisbabát, mit lehet megtudni a szülők gén vizsgálata alapján az utódot fenyegető betegségekről? A a leggyakoribb öröklődő betegségek genetikai szűrése. Amit az öröklődő petefészekrák és az emlőrák szűréséről tudni kell . Habituális vetélés genetikai vonatkozásai. A családban halmozottan előforduló daganatos betegségek esetén milyen női és férfi tumormarkereket érdemes vizsgálni? A családon belül fiatalkorban jelentkező magasvérnyomás , trombózis hajlam esetén milyen genetikai vizsgálat javasolt? A fogámzásgátló tabletta szedése előtt milyen genetikai vizsgálat elvégzése javasolt? 3. 2014. április 23. szerda, 18 óra: Dr. Szűcs Dániel klinikai csecsemő és gyermekgyógyász, gyermek gasztroenterológus szakorvos. Témák: a gyermekkori hasfájás. Tej, tojás allergia mellet milyen ételallergiára gondoljunk még? Az ételallergia és az ételintolerancia közötti különbség. A laktóz intolerancia tünetei, kivizsgálása. A gluténérzékenység és kivizsgálása 4. 2014. május 7. szerda, 18 óra: prof. dr Novák Zoltán csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, gyermektüdőgyógyász szakorvos. Témák: Allergiás és asztmás betegségek Az allergia ,asztma kivizsgálása. Megelőzhető-e a betegség? Gyógyítható-e? 5. 2014. május 21. szerda 18 óra: Dr. Pásztor Gyula radiológus szakorvos és Dr. Vizi András gyermeksebész szakorvos, gyermek-traumatológus. Témák: A gyermek nem kisméretű felnőtt –a gyermekultrahang jelentősége. Szűrési lehetőségek újszülöttkortól . A hasfájós gyerek ultrahang vizsgálata- A gyermeksebész szűrési lehetőségei különös tekintettel a tartási rendellenességekre. Amit az újszülöttkori csípőszűrésről tudni kell További információ az info@aranyklinika.hu e-mail címen kérhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.