Egészség

Több mint tízmilliárd kórházaknak

Több mint tízmilliárd kórházaknak

2012. szeptember 5., szerda
Több mint tízmilliárd kórházaknak

Pályázattal osztják szét a konszolidáció után a kórházaktól visszavont 8,8 milliárdos összeget - írta szerdai számában a Népszabadság.

A lap értesülése szerint az összegből 6,8 milliárdot a kórházak önként fizettek vissza. További kétmilliárdról pedig a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal állapította meg, hogy az érintett szolgáltatók más célra költötték, mint azt tehették volna. A Népszabadság úgy tudja: azok pályázhatnak sikerrel, ahol megszüntettek ellátásokat, illetve ha új feladatot kapott a kórház. A 8,8 milliárdos keret felét azok az intézmények kaphatják meg, akiktől azért vették vissza a pénzt, mert nem volt adósságuk. A struktúraátalakítási pályázatok mellett további kétmilliárd forint jut vis maior keret terhére, hogy a tíz legeladósodottabb kórház rendezhesse lejárt tartozásainak egy részét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.