Egészség

Ismét erősödik a virágporterhelés

Ismét erősödik a virágporterhelés

2012. június 9., szombat
Ismét erősödik a virágporterhelés

A héten kedden és szerdán kissé csökkent, csütörtök óta ismét erősödik a pollenterhelés - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Facebook-oldalán szombaton.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet aerobiológiai monitorozási hálózatához beérkezett adatok alapján a tüneteket okozó koncentrációban van jelen a levegőben a pázsitfűfélék és a csalánfélék virágpora, továbbá az allergén gombák. Ezek közül az Alternaria koncentrációja magas, a Cladosporiumé nagyon magas szintet is elért Pesten és Zalaegerszegen. A bálványfa Pesten és Miskolcon, a fenyőfélék Zalaegerszegen és Miskolcon, a hárs Pesten és Zalaegerszegen, a szelídgesztenye pedig Zalaegerszegen okozhat még kellemetlenségeket az arra érzékenyek számára. Ezek mellett a pollencsapdákban alacsony koncentrációban az útifű, a bodza, a lórom, a kender és a libatopfélék pollenszemeit is kimutatták - írta az ÁNTSZ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.