Egészség

Vezetünk a tüdőrákban + VIDEÓ

Vezetünk a tüdőrákban + VIDEÓ

2011. május 10., kedd
Vezetünk a tüdőrákban + VIDEÓ

19. alkalommal rendezte meg a Szegedi Akadémiai Bizottság onkológiai munkabizottsága és az Együtt a Rák Ellen Alapítvány május 7-én a rákellenes napját, melyen elsősorban a fej- és nyakdaganatok, valamint a tüdőrák állt a középpontban.

"Úgy gondoljuk, hogy a betegeknek tudunk nyújtani egy kis lelki segítséget azzal, hogy látják, értük folyamatosan folyik küzdelem akkor is, ha minden rákos beteg nem is gyógyítható meg" - mondta el a Telin TV-nek

Czigner Jenő

, a SZAB onkológiai munkabizottságának elnöke elmondta. A professzor azt is közölte, egy egyesült államokbeli felmérés évente a fejnyakon előforduló rákos betegek számát 70 ezerre teszi, és mintegy 40 százalékuk bele is halt a betegségbe az USÁ-ban. A tüdőrák mind a férfiak, mind a nők esetében az egyik leggyakoribb haláloknak számít Magyarországon. A férfiaknál az első számú gyilkos, a női rákhalálozási statisztikában pedig a harmadik helyen áll.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.