Egészség

Így állunk oltásügyileg

Így állunk oltásügyileg

2011. február 14., hétfő
Így állunk oltásügyileg

Három évre szavatolja a legfontosabb védőoltások hozzáférhetőségét az a három beszállítói szerződés, amelyet az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a napokban írt alá a pályázatokon nyertes gyógyszergyártókkal. Ócsai Lajos, az ÁNTSZ járványügyi főosztályvezetője az InfoRádiónak elmondta: a tizenegy évesek hepatitis B oltására viszont új közbeszerzési eljárást kellett indítani, mert az egyetlen ajánlattevő irreálisan magas árat jelölt meg a pályázatában.

Szavatolják a 2011-2013 évekre szóló beszállítói szerződések a járványügyi biztonságot és a folytonosságot - közölte az ÁNTSZ. Az egyik megállapodásban a szerződő cég azt vállalta, hogy a kettő, négy, és tizenöt hónapos korban esedékes pneumococcus ellen védelmet nyújtó oltásokhoz szükséges oltóanyagot további egy évre fedezik. Emellett más gyógyszergyártókkal kötött két további szerződéssel az alapimmunizálást szolgáló, a járványos gyermekbénulás, valamint a kanyaró-rubeola-mumpsz ellen védelmet nyújtó, és ezek emlékeztető oltásához szükséges vakcinák is hozzáférhetők lesznek. A három szerződéssel 2013 végéig biztosított a hozzáférhetőség az életkorhoz kötött kötelező védőoltási rendben alkalmazott, valamint a védőoltási rendbe nem tartozó kötelezően alkalmazott oltóanyagokhoz. (Forrás:

InfoRádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.