Egészség

Hálapénz helyett dupla bér az orvosoknak?

Hálapénz helyett dupla bér az orvosoknak?

2011. január 7., péntek
Hálapénz helyett dupla bér az orvosoknak?

A Népszabadság cikke szerint a gyerekorvosok csaknem 90 százaléka tagadná meg a hálapénzt, ha ennek fejében dupla fizetést kap.

Az orvosok kétharmada lépne be a zöldkeresztes mozgalomba – derül ki a Rezidens Szövetség friss felmérése alapján. A nőgyógyászok a legkevésbé részrehajlók a hálapénzről való lemondás esetében. A jelenlegi tényállás szerint ma Magyarországon közel kétezer orvosi állás betöltetlen, a tavaly végzett orvostanhallgatók pedig csak fele helyezkedett el szakmán belül. Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal adataiból kitűnik, tavaly kétszer annyi frissen lediplomázott orvos keresett külföldön munkát, mint 2009-ben.

Papp Magor

, a rezidensszövetség elnöke úgy véli, idén már komoly fennakadásokat, ellátási zavarokat okozhat az orvos-, és nővérhiány.

Forrás:

hirtv.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.