Egészség

Ismét véradást szerveznek a vasutasok

Ismét véradást szerveznek a vasutasok

2010. december 6., hétfő
Ismét véradást szerveznek a vasutasok

A Magyar Államvasutak Zrt., a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közösen szervezi meg a „IV. Országos Vasutas Véradónapot” a karácsonyi ünnepek nyugodt, kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátásának biztosítása érdekében.

Az immár több éves hagyománnyá vált, a vasutasok, az utasok és a civil lakosság összefogását, szolidaritását jelképező Vasutas Véradónapon bárki adhat vért, aki önzetlen segítséget szeretne nyújtani ismeretlen embertársainak.

December 10-én, pénteken, reggel 9 és délután 16 óra között, az ország 20 vasútállomásán és intézményében rendezik meg az ország legnagyobb véradási akcióját. A MÁV Szegedi Területi Igazgatósága 4 helyszínen, Szeged, Szentes pályaudvarokon, Békéscsabán és Kiskunhalason az állomáshoz közeli Vasutas Művelődési Házban várja az önkéntes véradókat. Szeged pályaudvaron – az internetes összeköttetés révén - kivetítőn követhetik folyamatosan nyomon a véradó nap országos és régiós adatait, a megmenthető életek számát. Országosan illetve helyileg ismert személyek adták nevüket a véradó naphoz, így például Szegeden,

Drávucz Rita

, 233-szoros magyar válogatott, világbajnok vízilabdázó a Taylor & Nash Universitas Szeged játékosa is jelen lesz – de vért is ad - délután 3 és 4 óra között. A MÁV Zrt., a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat – a szokásos juttatás mellett – jelképes ajándékot is ad azoknak, akik karácsony előtt legdrágább adományukkal, a vérükkel segítenek.

A véradás helyszínei:

Szeged pályaudvar, Szeged, Indóház tér 2. Szentes vasútállomás, Szentes, Kolozsvári u. 2. Kiskunhalas, Vasutas Művelődési Otthon, Kiskunhalas, Állomás u. 4. Békéscsaba, Vasutas Művelődési Otthon, Békéscsaba, Andrássy út. 79-81 A véradás időpontja: Szeged állomáson 2010. december 10. (péntek), 9.00 - 16.00 óra Támogatók: NISSAN Hovány, Szeged, Békéscsaba, Alsóvárosi Tóth Vendéglő, Szeged, Castelli Kft. Resti Söröző, Szeged

A véradókat kérik, személyi igazolványt, TAJ- és lakcímkártyát hozzanak magukkal.

A rendezvény plakátja ITT is elérhető!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.