Egészség

H1N1: szült egy vírussal kezelt kismama Szegeden

H1N1: szült egy vírussal kezelt kismama Szegeden

2009. december 14., hétfő
H1N1: szült egy vírussal kezelt kismama Szegeden

Megszült az egyik kismama, akit Szegeden kezeltek a H1N1 vírusfertőzéssel. Az édesanya és a baba állapotáról részleteket keddre ígérnek - közölte hétfőn a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Szegeden hétfő délutánig huszonkét újinfluenzás beteget ápoltak. A hét férfiből egy szorul intenzív kezelésre és gépi lélegeztetésre. A kilenc női betegből hárman vannak intenzív osztályon és egyikük légzését segíti gép, míg ketten a fertőzőosztályon gyógyulnak. Közülük egyikük szombaton megszült. A gyermekklinikán jelenleg hat fiatalt kezelnek, de csak egyikük van intenzívosztályon. Szegeden az első pozitív H1N1 eredmény óta hétfőn kora délutánig 184 embert vettek fel a klinikára influenzaszerű tünetekkel. Ebből 85 esetben bizonyult H1N1 pozitívnak az eredmény - tartalmazza a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.