Egészség

Új vírus: továbbra is lélegeztetőgépen van a H1N1-el kezelt kismama Szegeden

Új vírus: továbbra is lélegeztetőgépen van a H1N1-el kezelt kismama Szegeden

2009. november 23., hétfő
Új vírus: továbbra is lélegeztetőgépen van a H1N1-el kezelt kismama Szegeden

Továbbra is lélegeztetőgépen van az a kismama, akit az új influenza és annak szövődményei miatt már hetek óta kezelnek a Szegedi Tudományegyetem Belgyógyászati Klinikájának intenzív osztályán.

A beteg továbbra is súlyos állapotban van, de reményt keltő, hogy nem fordult rosszabbra az állapota - mondta

Rudas László

, a klinika professzora az MTI-nek hétfőn. Tájékoztatása szerint rendkívül súlyos vírusos tüdőgyulladás lépett fel a páciensnél, ennek következtében elpusztult a légzőhám nagy része. Most már nem az a cél, hogy a vírus eltűnjön a szervezetéből, hanem hogy a légzőfelület regenerálódjon - tette hozzá. Ilyenkor a legnagyobb veszély a felülfertőződés, de erről ebben az esetben szerencsére nincs szó - magyarázta a professzor. A gyógyulási folyamat, és ezzel együtt a lélegeztetés várhatóan még hetekig eltart. A magzat állapotáról Rudas László csak annyit mondott, hogy természetesen közvetlenül összefüggésben van az édesanya állapotával. Az asszonyt november eleje óta kezelik az intenzív osztályon. A TV2 kereskedelmi csatorna akkor arról számolt be, hogy a 40 éves nő öt és fél hónapos terhes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.