Minden cikkben
Minden szerző
vásárlási idősáv
Minden dosszié
1-7 találat megjelenítése a 7-ből a következő témában:
Minden cikk
Közélet

Jön a létszámstop a vásárlásoknál?

Elképzelhető, hogy megszüntetik a vásárlási idősávot, és ezzel egy időben négyzetmétertől függően szabályozhatják az üzletekben egyszerre tartózkodók létszámát. Az innovációs szaktárca jelezte, hogy zajlanak az egyeztetések a kereskedelmi szervezetek javaslatairól - írja a Magyar Nemzet.

Jön a létszámstop a vásárlásoknál?
Gazdaság

Felfüggeszthetik az idősek vásárlási idősávját

Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi oldalán tett közzé egy videót, miután az Idősek Tanácsával egyeztetett. Ismertette, hogy a tanács szerint sokan ki tudták használni a megszabott vásárlási idősávot.

Felfüggeszthetik az idősek vásárlási idősávját
Gazdaság

Átgondolnák az idősávot a csúcsidőszakban

Az idősek kétórás vásárlási idősávjának újragondolását javasolja a szakszervezet december 11. után, mivel arra számítanak, hogy az ünnep előtti rohamban több feszültséget szül majd a mindennapos korlátozás - írja a Magyar Nemzet. Már a boltos és a biztonsági őr is igazoltathatja a 65 év felettiek időszakában érkező vásárlókat, nem kell hozzá rendőr, hogy elkérjék az életkort igazoló okmányt.

Átgondolnák az idősávot a csúcsidőszakban
Közélet

A többség megérti és elfogadja az idősek vásárlási idősávját

Újra életbe lépett az idősek vásárlási sávja az élelmiszerüzletekben, patikákban és drogériákban. Mostantól hétköznapokon 9 és 11, hétvégén pedig 8 és 10 óra között csak a 65 éven felüliek vásárolhatnak ezekben az üzletekben. Az első nap tapasztalatai azt mutatják, hogy a legtöbben megértik és elfogadják a szabályt – hangzott el az M1 Híradójában.

A többség megérti és elfogadja az idősek vásárlási idősávját
Gazdaság

Megint változnak a vásárlási szokások

A kereskedelem villámgyorsan felkészült a mától érvényes új, idősávos vásárlási rendre, amely a 65 év alattiaktól igényel nagyobb alkalmazkodást a mindennapokban, miközben az idősebbeket sem menti fel az alól, hogy továbbra is megfontolják az üzletek látogatását. Az intézkedés időben igazodik a november végétől felpörgő karácsonyi bevásárlások tempósabb szakaszához, a szigorításokhoz szokott bolti dolgozók szerint ugyanakkor lehetnek érdekes helyzetek, például a maszkos vásárló korának ellenőrzésekor - írja összeállításában a Magyar Nemzet.

Megint változnak a vásárlási szokások

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.