Balhé

Volt feleségét és a rendőröket fenyegette robbantással egy szegedi - letartóztatták

Volt feleségét és a rendőröket fenyegette robbantással egy szegedi - letartóztatták

2023. november 2., csütörtök
Volt feleségét és a rendőröket fenyegette robbantással egy szegedi - letartóztatták

ASzegedi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra letartóztatta azt aszegedi férfit, aki a rokonait és rendőröket robbantással fenyegetett - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A rendelkezésre álló adatok szerint október 24-én este az 50 éves férfi szóváltásba keveredett volt házastársával, majd a közösen használt ingatlanban mintegy

két liter benzint locsolt szét több helyiségben, és kijelentette, hogy azt meg fogja gyújtani

- olvasható az ügyészség közleményében.

Mint írták, a házban az érintetteken kívül egy harmadik ember is tartózkodott, illetőleg ezen lakrésztől elválasztva, egy másik lakásban még ketten voltak. A bent lévők telefonon értesítették a rendőrséget, majd az ingatlant az ablakon kimászva elhagyták.

A bejelentésre két járőrpáros érkezett a helyszínre, de a férfi az intézkedő rendőrök felszólításának nem tett eleget.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető egy fedett teraszon a két literes űrtartalmú PET-palackban lévő gyúlékony anyag maradékát a tőle három méter távolságra tartózkodó rendőrök irányába öntötte, miközben a kezében tartott öngyújtót folyamatosan "csattogtatta", és olyan kijelentéseket tett, hogy

ne gyertek közelebb, mert meggyújtom, és megdöglötök ti is, és én is".

Ezzel egyidejűleg a férfi egy 11,5 kilogrammos töltőtömegű PB-gázpalack nyitócsapján tartotta a kezét, majd amikor az intézkedő rendőrök megkíséreltek hozzá közelebb lépni, azt kinyitotta és fél percig engedte ki belőle a gázt.

Az intézkedés során a rendőrök erősítést kértek, majd amikor az elkövető telefonálni kezdett és nem figyelt, az egyenruhások közelebb léptek és megbilincselték - olvasható a kommünikében.

Mint írták, aSzegedi Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közveszély okozására irányuló előkészület bűntette miatt. A férfi a cselekményt a volt felesége sérelmére korábban elkövetett zaklatás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt kiszabott szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

A bíróság az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.