Balhé

A Csillagbörtön egyik elítéltje rátámadt az egyik női börtönőrre, majd megpróbálta megerőszakolni

A Csillagbörtön egyik elítéltje rátámadt az egyik női börtönőrre, majd megpróbálta megerőszakolni

2023. szeptember 1., péntek
A Csillagbörtön egyik elítéltje rátámadt az egyik női börtönőrre, majd megpróbálta megerőszakolni

Az elsődleges adatok alapján előre kitervelte a szexuális célzatú támadást az az emberölés miatt elítélt fogvatartott, aki megpróbálta megerőszakolni a Szegedi Fegyház és Börtön őrmesterét a börtön egészségügyi részlegén - közölte a büntetés-végrehajtási szervezet.

Az egészségügyi kezelésben részesülő fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtön I. objektumának egyik körletén, takarítást színlelve az ott szolgálatot teljesítő börtönőr mögé került és egy wc-pumpából eszkábált tárggyal leütötte az őrt, majd megpróbálta megerőszakolni. Az őrmester védekezett, miközben a kollégái észlelték a támadást, így a segítség szerencsére gyorsan érkezett és nem történt nagyobb baj.

A fogvatartott személyt megmotozták, akinél a támadáshoz használt eszköz mellett lepedőcsíkokat is találtak. Később elmondta: arra számított, hogy az ütéstől a börtönőr eszméletét veszti, majd tervei szerint a lepedőcsíkokkal megkötözve, megerőszakolta volna.

A megtámadott börtönőrt kórházba szállították, sérüléseit ellátták. A fogvatartott ellen feljelentést tett a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka, az ügyben a rendőrség büntetőeljárást folytat.

A büntetés-végrehajtási szervezet sok esetben kap kritikát amiatt, hogy az egészségügyi kezelésben részesülő fogvatartottak esetében mozgáskorlátozó eszközöket, például bilincset használ. Sajnos éppen az ilyen esetek bizonyítják, hogy szükség van azokra az óvintézkedésekre, amelyek maximálisan garantálják kollégáink és a büntetés-végrehajtási intézetek biztonságát"

– mondta el Makula György kommunikációs főigazgató.

Az Index információi szerint a rab korábban hasonló módszerrel követett el gyilkosságot.

Bár a bv. ezredes semmilyen információt nem kívánt megosztani az elkövetőről, az Index úgy tudja: a férfi korábban egy nőt gyilkolt meg, akit leütött és megkötözött. A nő belehalt az ütés miatti sérülésbe, de ez nem tántorította el az elkövetőt, hogy a nő holttestét megerőszakolja. A beteges férfi a Csillag börtön női őrmesterénél is ugyanezt akarta megismételni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.