Balhé

Két férfi rablás közben hátba lőtt egy idős férfit Kiskunfélegyházán

Két férfi rablás közben hátba lőtt egy idős férfit Kiskunfélegyházán

2023. augusztus 30., szerda
Két férfi rablás közben hátba lőtt egy idős férfit Kiskunfélegyházán

Őrizetbe vettek egy 26 és egy 32 éves férfit a rendőrök, akik a gyanú szerint légpuskával hátba lőttek egy 70 éves embert, hogy megszerezzék a sertését.

A rendőrségi közlemény alapján kutyái ugatására ébredt egy 70 éves férfi hétfő hajnalban a kiskunfélegyházi otthonában. Az egyedül élő idős ellenőrizni akarta, hogy minden rendben van-e a ház körül, ezért felkapcsolta a kerti lámpát, és az udvarra ment. Legnagyobb meglepetésére szabadon találta a disznóit, ami azért volt különös, mert bezárta őket az ólba, amikor beesteledett. Az is feltűnt neki, hogy egyikük hiányzik, ezért keresni kezdte volna, de

hirtelen éles fájdalmat érzett a derekában,

később kiderült, valaki meglőtte egy légpuskával. A férfi a házba menekült, majd újabb lövés dördüld. Az már csak a bejárati ajtót találta el, aminek kitört az üvege. A sértett rémülten rohant a telefonhoz, és bejelentette a történteket a rendőrségen. Eközben attól rettegett, hogy támadói utánamennek, de szerencsére hamar érkezett a segítség, a rablók pedig inkább kereket oldottak.

A kiskunfélegyházi nyomozók az elkövetők mielőbbi kézre kerítése érdekében adatgyűjtésbe kezdtek és helyszíni szemlét tartottak. A nyomok azt igazolták, hogy a sertéseket a tulajdonos valóban bezárta, ám valaki levágta az ajtóról a láncot. A kiszemelt állatot takarmánnyal elcsalogatták, majd amikor a sértett kiment a házból, rálőttek. A férfi 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A nyomozók rövid idő alatt azonosították és elfogták a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével gyanúsítható 26 és 33 éves férfit. Az egyenruhások megtalálták a kocát, majd visszaadták a tulajdonosának. Az elkövetőknél kutatást tartottak, előkerült a légpuska is, és lefoglalták a nyomozók.

A két férfit a rendőrök – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Borítókép: Bács-Kiskun VárBács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.