Balhé

Szivarcsempészt fogtak Domaszéknél

Szivarcsempészt fogtak Domaszéknél

2022. december 12., hétfő
Szivarcsempészt fogtak Domaszéknél

Több ezer zárjegy nélküli, illetve külföldi zárjegyű kubai cigarettát és szivart találtak a pénzügyőrök egy férfinál Dél-Alföldön - írja közleményében a NAV.

A férfi elmondása szerint kubai ismerősének szállította a nagy mennyiségű dohányárut egy magyar férfi, amikor Domaszék határában a NAV járőrei ellenőrizték. Autója hátsó üléséről egy papírtáskából 125 szivar került elő, amelynek eredetét a sofőr nem tudta igazolni.

A 4 ezer 600 szál különböző márkájú, zárjegy nélküli, illetve kubai zárjeggyel ellátott, 133 millió forint értékű dohányterméket - melyből a férfi lakásán, de a konyhában, a kamrában és egy lépcső alatti helyiségben is találtak - lefoglalták a hatóság emberei.

A férfit őrizetbe vették, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják. Akár nyolc év börtönbüntetést is kaphat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.