Balhé

Életfogytiglant kaphat a várandós feleségét meggyilkoló férfi

Életfogytiglant kaphat a várandós feleségét meggyilkoló férfi

2022. december 21., szerda
Életfogytiglant kaphat a várandós feleségét meggyilkoló férfi

Fenntartja az életfogytiglani fegyházbüntetés ítéletét a Szegedi Fellebbviteli Ügyészség annak a férfinak az esetében, aki 2020 novemberében 30 késszúrással ölte meg 32 hetes várandós feleségét.

A Szegedi Törvényszék korábban 20 év fegyházat kért a vádlottra, aki ítéletükben leszögezték: a férfinak tévképzetei voltak, mivel azt hitte, megfigyelik, a telefonját lehallgatják. Mindezt a saját feleségéről feltételezte.

Az állapotos nőre a férfi alvás közben támadt rá, aki harmincszor megszúrt. Az áldozat a helyszínen meghalt, a 28-32 hetes magzat életét sem lehetett már megmenteni.

A Szegedi Törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen sértett sérelmére elkövetett emberölés miatt ítélte el.

Az Ügyészség azonban fellebbezett, mivel magzatelhajtás miatt is elítéltetné a férfit.

Az elsőfokú ítélet hirdetésekor elhangzott, a szakértői vélemény szerint a férfi személyiségzavarral küzd, a cselekmény elkövetéséhez beszűkült tudatállapot vezethetett, de az csak közepes szinten korlátozta abban, hogy felismerje tetteit. A gyilkosság után ugyanis a vádlott képes volt lemosni a vért, gyermekét pedig annak nagymamájához vitte, mielőtt feladta magát a rendőrségen. Erre tekintette nem szabtak ki életfogytiglant.

A továbbra is letartóztatásban lévő férfi ügye a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.