Balhé

Kiakadtak a románok Orbán Viktor Nagy-Magyarország-sálján

Kiakadtak a románok Orbán Viktor Nagy-Magyarország-sálján

2022. november 22., kedd
Kiakadtak a románok Orbán Viktor Nagy-Magyarország-sálján

Mint ismert, vasárnap a Görögország ellen 2-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen játszotta utolsó, 109. válogatott meccsét Dzsudzsák Balázs, aki így válogatottsági rekorderként vonulhatott vissza a nemzeti csapatból.

A találkozót követően Orbán Viktor miniszterelnök személyesen is gratulált Dzsudzsák Balázsnak. Erről a kormányfő a Facebook-oldalán egy videót is közzétett. A felvételen kivehető, hogy Orbán Viktor egy Nagy-Magyarországot ábrázoló szurkolói sállal a nyakában fogadta az újdonsült válogatottsági rekordert.

A román külügyminisztériumban is láthatták az Orbán Viktor miniszterelnök sálját bemutató képsorokat, a Transtelex szerint a bukaresti külügy rosszallását fejezte ki Magyarország bukaresti nagykövetnek, miután észrevették a Nagy-Magyarországot a miniszterelnök szurkolói sálján.

A románok elfogadhatatlannak tartják a „revizionista megnyilvánulás bármilyen formáját, ugyanis az szerintük ellentétes a valósággal”. 

Orbán: a foci nem politika

Orbán Viktor a közösségi oldalán reagált a kritikákra.

A foci nem politika. Ne lássunk bele olyat, ami nincs. A magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek!"

– fogalmazott Facebook-oldalán a kormányfő.

https://szegedma.hu/2022/11/egyszerre-volt-mosolygos-es-konnyes-dzsudzsak-balazs-bucsuja

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.