Balhé

2300 alkalommal zaklatta volt élettársát egy férfi

2300 alkalommal zaklatta volt élettársát egy férfi

2022. augusztus 16., kedd
2300 alkalommal zaklatta volt élettársát egy férfi

Éveken át telefonhívásokkal, üzenetekkel és egyéb más módon, napi szinten avatkozott be volt élettársa életébe egy férfi - írja a Szegedi Járási Ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított és a sértett között 2020. nyarán szakadt meg az élettársi kapcsolat, többek között a férfi italozó életmódja miatt. A férfi a szakításba nem tudott belenyugodni és ezért napi rendszerességgel zaklatta az egyik megyebeli faluban lakó nőt, egészen 2022. júliusáig.

Naponta igyekezett a gyanúsított a nővel kapcsolatot teremteni, többek között telefonon, interneten, személyesen annak ellenére, hogy a sértett ezt kifejezetten megtiltotta neki. Előfordult, hogy a férfi éjszakánként megjelent a sértett házánál és figyelte vagy napközben követte őt.

Csak 2022. május 1. és július 21. között a gyanúsított közel 2300-szor hívta telefonon a nőt.

A bíróság ezután a férfi távoltartását rendelte el, aki azonban ezt megszegve továbbra is figyelte, hívogatta, követte a nőt, végezetül fenyegető tartalmú üzeneteket is küldött neki.

A zaklatás vétsége miatt indult eljárásban az ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.