Balhé

Balhé Szentmihályon: házak mentén vezetik a magasfeszültségű vezetéket, sugárzástól tartanak a lakosok

Balhé Szentmihályon: házak mentén vezetik a magasfeszültségű vezetéket, sugárzástól tartanak a lakosok

2022. május 5., csütörtök
Balhé Szentmihályon: házak mentén vezetik a magasfeszültségű vezetéket, sugárzástól tartanak a lakosok

Hatalmas indulatokat generált egy előre be nem jelentett hálózatbővítés Szeged-Szentmihályon a Ponty utca és a Holt-Tisza sor lakói körében.

Márta Jánosné, aki korábban a részönkormányzat vezetője volt lapunknak a helyszínen elmondta, az utóbbi napokban egyre többen fordulnak hozzá elkeseredve az érthetetlen beruházás miatt.

Elmondásai alapján a szentmihályiak azért aggódnak, mert úgy tudják, hogy másfél méterre kisugároz a magasfeszültségű vezeték, ennek ellenére a házak alapjaitól nagyjából 50 centiméterre fektetik azokat.

Ráadásul a műszakvezető azt mondta a helyieknek, hogy csupán egy szál műanyag gégecsőbe vezetik a kábelt.

Márta Jánosné kitért arra is, nem értik, hogy miért nem az utca másik felén vezetik a kábelt, ahol nincsen házak és közművezeték sem.

A vízvezetéket érintette a markoló, kevésen múlt, hogy nem lyukasztotta ki. Múlt héten akarunk járólapokat venni, még szerencse, hogy nem tettük, mert most szétbontanák az egészet – ecsetelte a gondokat.

A panaszosok szószólója úgy véli, az áramszolgáltatónak kötelessége lett volna összehívnia egy lakossági fórumot, vagy legalább szórólapok formájában tájékoztatni a helyieket a munkálatokról. Egyesek szerint azért nem tartottak fórumot, mert a többség úgyis ellenezte volna a beruházást.

Nincs kihez fordulni
„Ilyenkor bánom igazán, hogy már nem Nógrádi Tibor az önkormányzati képviselőnk. Nem értem, hogy ki szavazta meg ezt a Simon-Fiala Donátot…. Csak akkor látjuk, amikor a szavazatunk kell, de amikor ilyen probléma merül fel, nem tudunk hozzá fordulni.” – kesergett az egyik Ponty utcai lakos.

Márta Jánosné elmondta, végső elkeseredésükben autókkal zárják el a házak előtti részt, így próbálják megakadályozni, hogy feltúrják a területet.

A szabad, szolidáris Szegeden nincs ennyi emberi jogom? A munkások azt mondják, nekik joguk van elvégezni a munkát. Nekünk meg jogunk van ágálni ellene!" – zárta gondolatait.  

A probléma kapcsán kérdéseket küldtünk az áramszolgáltatónak és a városrész önkormányzati képviselőjének is, amint válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Sándor Judit fotói:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.