Balhé

Horror Szeged mellől: tárgyalják az alvó család életére törő férfi ügyét

Horror Szeged mellől: tárgyalják az alvó család életére törő férfi ügyét

2022. január 5., szerda
Horror Szeged mellől: tárgyalják az alvó család életére törő férfi ügyét

A Szegedi Törvényszéken mai előkészítő ülésen tárgyalták annak a férfinak az ügyét, aki álmukban megpróbálta megölni korábbi élettársa rokonait, köztük egy gyereket tavaly a Szegedtől alig 40 kilométerre lévő Apátfalván.

A férfi több alkalommal bántalmazta, illetve megfenyegette korábbi élettársát - emiatt jelenleg is büntetőeljárás folyik ellene -, a nő ezért anyaotthonba költözött, amelyről azonban nem tájékoztatta a vádlottat. Ezért a férfi tavaly január 20-án este ittasan megjelent a nő rokonainak apátfalvi otthonában, és kérte, hogy ott maradhasson éjszakára. Ezt a sértettek elutasították, a bejárati kaput lelakatolták, valamint a kutyát is elengedték.

A férfi, miután többször is hívogatta telefonon korábbi élettársa fivérét,

éjszaka visszatért az épülethez, bemászott az udvarra, és bement a házba, ahol a nő testvére, annak élettársa és közös gyermekük egy ágyban aludtak.

A vádlott hozzájuk lépett, azt kiáltotta, hogy

megölöm a fiadat, meghaltok

majd egy késsel az alvó gyermek felé szúrt. A gyermek édesapja a kiabálásra felébredt, és a szúrást sikerült a kezével fölfognia, míg a gyermeket édesanyja kirántotta az ágyból. A férfi ezután többször megszúrta az édesapát, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Életét csak a rokonai nyújtotta elsősegély, és az elvégzett műtétek mentették meg.

Végül az édesanya kiabálására a másik szobában alvó egyik hozzátartozó felébredt, és sikerült megfékeznie a vádlottat, aki elmenekült a házból.

A bíróságra kéz- és lábbilincsben elővezetett férfi elismerte, hogy megszúrta korábbi élettársa fivérét, azt azonban tagadta, hogy a gyereket is meg akarta ölni. Az ügyben a bíróság ezért tárgyaláson fog dönteni.

A 36 éves tótkomlósi férfit több ember, részben 14. életévét be nem töltött, részben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolják. A bűnösség beismerése esetében 15 év fegyházbüntetést szabnak ki rá, melyből nem bocsátható feltételes szabadságra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.