Balhé

Márki-Zay: Nem azt kértem Gyurcsánytól, hogy ne kampányoljon - De azért inkább ne kampányoljon!

Márki-Zay: Nem azt kértem Gyurcsánytól, hogy ne kampányoljon - De azért inkább ne kampányoljon!

2021. december 11., szombat
Márki-Zay: Nem azt kértem Gyurcsánytól, hogy ne kampányoljon - De azért inkább ne kampányoljon!

Gyurcsány Ferenc nyilvánosan jelentette be, hogy nem fog Márki-Zay Péternek kampányolni, mert "azt kérte a kapitány, hogy ne kampányoljak" - közölte a DK elnöke. Részletes cikkünk erről itt olvasható:

https://szegedma.hu/2021/12/nem-kampanyol-marki-zaynak-gyurcsany-ferenc-jelentette-be-a-dk-elnoke

Márki-Zay Péter most azt állította az ATV Híradónak, hogy

"nyilvánvalóan nem" arra kérte Gyurcsányt, hogy ne kampányoljon, viszont két mondattal később már úgy tűnik a szavaiból, hogy mégis csak erre utalhatott Gyurcsánynak.

"Nyilvánvalóan nem. Tehát nem pontos ez a beszámoló, természetesen hetekkel ezelőtt valóban beszéltünk Gyurcsány Ferenc elnök úrral, és én azt a javaslatot tettem, hogy ne a pártok vigyék ezt a kampányt, így Gyurcsány Ferencnek a személyes közreműködése ebben a kampányban is erre vonatkoztik. Én azt szeretném kérni a pártoktól, hogy ne pártos kampányt folytassunk, hanem a miniszterelnök-jelölt és a 106 jelöltnek a kampányát. Erről valóban beszéltünk" - mondta Márki-Zay Péter az ATV Híradójának.

Inkább ne kampányoljon, nem lenne hatékony

Arra a kérdésre, hogy ha Gyurcsány Ferenc megjelenne egy választókörzetben az ellenzéki jelölt mellett kampányolni, az zavarná-e, a közös miniszterelnök-jelölt úgy reagált:

"én azt gondolom, hogy nem lenne hatékony"

- magyarázta Márki-Zay, aki ennek ellenére hozzátette, hogy nem fogják megtiltani sem Gyurcsány Ferencnek, sem egyik másik jelöltnek sem a kampányolást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.