Balhé

Eltörte a tacskó lábát a makói tanár, a rendőrség szerint nem történt állatkínzás

Eltörte a tacskó lábát a makói tanár, a rendőrség szerint nem történt állatkínzás

2021. október 22., péntek
Eltörte a tacskó lábát a makói tanár, a rendőrség szerint nem történt állatkínzás

A makói Pápay iskolában történtekről szóló híresztelések miatt a makói rendőrség hivatalban indított eljárást egy, a makói Pápay iskolában tanító pedagógussal szemben.

A Makó Híradó azt írja, a Konrád Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület robbantotta ki Facebookon a botrány, miszeritn szeptember 7-én egy kóbor tacskó betévedt az iskola udvarára. Az egyik tanárnő pedig oly módon tette ki onnan, hogy a kutyának eltört a medencecsontja. A lap szerint az álaltvédők feljelentéssel fenyegetőztek, de ez végül elmaradt.

A lap megkérdezte a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központot, akik szerint a tanárnő azért rakta ki az udvarból annak kerítésén keresztül az állatot, mert az iskolában sérült gyerekekkel foglalkoznak. Az ő reagálásukat pedig nem egyértelműen fogadta barátságosan a kóbor, felelőtlen tacskó.

A tanárnő azóta közölte, hogy nem akarta bántani az állatot és az ápolás, gyógykezelés költségét is hajlandó kifizetni.

Forrás: Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület

A kutya a makói gyepmesteri telepre került. A gyepmester szerint volt gazdája, mert ápolt volt bundája és a fogazata, s bolhás sem volt. Az azonban nem derült ki, ki a gazdája, mert nem volt benne chip. A kutya azóta nagyjából felépült, szépen összeforrtak a csontjai oltását is megkapta.

Szurkolók az Állatokért Nonprofit Kft. tagjai - akik korábban börtönt kértek az állatkínzóknak -, valamint a Makói Rendőrkapitányság is egyhangúan azt állapította meg, hogy nem történt állatkínzás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.