Balhé

Összehangolt akcióban fogták el a sorozatcsalókat

Összehangolt akcióban fogták el a sorozatcsalókat

2021. augusztus 5., csütörtök
Összehangolt akcióban fogták el a sorozatcsalókat

A rendőrök összehangolt akcióban elfogtak egy budapesti párost és segítőjüket, akik az elmúlt hónapokban több személytől csaltak ki pénzt az internet segítségével- számol be róla a police.hu.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya és a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság egyenruhásai és nyomozói közösen fogták el azt a budapesti triót, akik több száz gyanútlan érdeklődök tévesztetett meg online vásárlások során.

A páros és társuk mobilházakat hirdettek, majd azok kiszállítása előtt az áldozatoktól előleget kértek vásárlási szándékuk biztosítékaként, akik jóhiszeműen el is utalták a pénzt. Volt, aki 100 ezer forintot, de volt olyan is, aki csaknem 1 millió forintot fizetett ki a csalóknak, a kívánt termék azonban nem jutott el a megrendelőkhöz, majd a megadott telefonszámon már elérhetetlenek voltak a szélhámosok is.

A feltételezett elkövetőket előállították a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra, ahol -őrizetbevételük mellett- üzletszerű csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A nyomozók az illetékes ügyészségen kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.

A rendőrség azt kéri a lakosságtól, hogy csak ellenőrzött, megbízható forrású webáruházból vásároljon, vásárlás előtt bizonyosodjunk meg a bolt valódiságáról. Bankkártyás fizetés esetén pedig győződjünk meg róla, hogy átirányít-e bennünket a rendszer banki hálózat felületére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.