Balhé

Tiltott potencianövelőt próbált áthozni a határon, elfogták

Tiltott potencianövelőt próbált áthozni a határon, elfogták

2021. július 27., kedd
Tiltott potencianövelőt próbált áthozni a határon, elfogták

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki idén májusban közel 100 doboz gyógyszert kísérelt meg Magyarország területére csempészni, a vádlott gyógyszerhamisítás bűntettéért fog felelni majd a Szegedi Járásbíróság előtt.

Május huszonkilencedikén, este 10 óra tájékán egy gépjármű utasaként jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a férfi Röszke autópálya határátkelőhelyen. A vámellenőrzés során a vádlott nem szólt a bejelentésre kötelezett vámárukról, de a gépjárművet vizsgálat alá vetették, majd az autó csomagtartójából, a vádlott utazótáskájából és bőröndjeiből a ruhák közé csomagolva 99 doboz potencianövelő gyógyszert találtak meg és foglaltak le.

A dobozonként 7 tasakból álló gyógyszer szildenafilt tartalmazott. A gyógyszer sem Magyarországon, sem Szerbiában nem rendelkezik forgalomba hozatali engedéllyel, gyógyszertári forgalomban nem szerezhető be. A vádlottól lefoglalt gyógyszerek mennyisége meghaladta a személyes szükségletek kielégítésére szolgáló mennyiséget. A gyógyszerek elkobzásáról a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.