Balhé

Téglát vágott volna haragosa fejéhez, vádat emelt az ügyészség

Téglát vágott volna haragosa fejéhez, vádat emelt az ügyészség

2021. július 7., szerda
Téglát vágott volna haragosa fejéhez, vádat emelt az ügyészség

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a fiatal férfival szemben, aki kis híján életveszélyesen megsebesítette vitapartnerét, valamint több alkalommal garázdálkodott is Szeged területén.

Gyilkossággal fenyegetett

A vádirat szerint a vádlott 2019. februárjában egy szociális szállón töltött egy éjszakát, melynek során a tusolóban letört egy csaptelepet. Az esetet egy másik ott megszállt férfi jelentette az intézmény dolgozója felé, aki emiatt a vádlottat szóban felelősségre vonta. A vádlott ezután többször is, emelt hangon kérdőre vonta a tettét jelentő férfit, másnap egy kisméretű gumilabdával megdobta, majd miután a sértett azt felvette, és nem akarta visszaadni, azzal fenyegette meg, hogy „kinyírja”, illetve ha az utcán találkoznak, megöli.

Téglával akarta fejen dobni

A fenyegetések nyomán az intézmény udvarán a vádlott és a sértett között vita alakult ki. A férfi lökdösni kezdte a sértettet, majd szóváltásuk kölcsönössé vált. Ennek során a vádlott gépkocsi bejáró szegélyéből felemelt egy 2 kg súlyú téglát, és azt nagy lendülettel a tőle 5 méterre álló sértett feje felé hajította. A férfi még idejében el tudott hajolni a tégla elől, így az a háta mögött több méterrel ért földet. Amennyiben a tégla a sértett fejét eltalálta volna, úgy a vádlott életveszélyes sérülést okozhatott volna neki.

Más is van a bűnlajstromon...

A fentieken túl a vádirat szerint az elkövető 2019. márciusában egy szegedi villamosmegállóban összetalálkozott egy haragosával, akivel korábbi sérelme miatt szóváltásba keveredett. A vádlott ököllel beleütött, majd bele is térdelt a sértett arcába, és a földre eső férfit meg is rugdosta. A sértett ezután sikeresen elmenekült, a további bántalmazás elől az ismerősei védték meg.

A vádirat szerint továbbá a vádlott 2019. áprilisában egy segélyszervezet kaputelefonján keresztül egy kullancs eltávolítását kérte a szervezet munkatársától. A nő a kérést nem tudta teljesíteni, az egyre indulatosabban követelőző vádlottat a kórházba irányította. A vádlott erre hangosan szitkozódva belerúgott a bejárati kapuba. Az ekkor már az udvaron tartózkodó nő felé a kapun át még egy majdnem teli ásványvizes palackot is behajított, olyan erővel, hogy az a becsapódáskor letört egy darabot egy műanyag kerti asztalból.

A vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, valamint két rendbeli garázdaság vétségével és könnyű testi sértés vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.