Balhé

MARIHUÁNÁT termeszthetett a vásárhelyi fidelitas alelnöke

MARIHUÁNÁT termeszthetett a vásárhelyi fidelitas alelnöke

2021. július 16., péntek
MARIHUÁNÁT termeszthetett a vásárhelyi fidelitas alelnöke

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói elfogtak egy idős házaspárt és egy fiatal férfit, akik egy tanyán, több mint 350 tő különböző fejlődési szakaszban lévő kannabisz növényt termesztettek - közölte a rendőrség.

A házaspár 69 éves férfi tagja július elején került a rendőrök látókörébe, hogy ingatlanján, nagy mennyiségben marihuanát termeszt.  A nyomozók az elvégzett adatgyűjtések eredményeként megállapították, hogy a kábítószer termesztésében szintén 69 éves felesége is segítséget nyújtott, továbbá azonosították az időskorú férfi 27 éves társát is.

A rendőrök 2021. július 8-án a kora délutáni órákban tartottak szemlét a kérdéses ingatlanban, amely során

megtalálták a nemesített növényeket, továbbá a részben leszüretelt és kiadagolt kábítószert, illetve a termesztéshez szükséges eszközöket. A feltételezett elkövetőket előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték.

 
A gyanúsítottakkal szemben a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán termesztéssel, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A városban kész tényként beszélnek arról, hogy az egyik érintett a helyi fidelitas alelnöke. Ezt a szervezet nem erősítette meg a Telexnek, de annyit elmondtak, hogy

„a Fidelitas alapszabálya és belső szabályzata szerint, ha valaki bűncselekményt követ el és bűnössége beigazolódik, az a szervezetből való azonnali kizárással jár, egyebekben az Etikai Bizottság jogosult dönteni”.

Hozzátették azt is, hogy elítélnek minden törvénysértést, a törvények betartása pedig mindenkire nézve kötelező. "Ezt különösen érvényesnek tartjuk azokra, akik bármilyen közéleti szerepet vállalnak” - írták.

Később azonban a vásárhelyi Fidelitas közösségi oldalán az jelent meg, hogy

„Mivel a kialakult helyzetből politikai ügyet próbálnak kreálni, ezért az érintett tagtársunk a mai napon kilépett a helyi szervezetünkből, mivel nem akar ártani közösségünknek”

- írták.

Márki-Zay Péter a Vásárhelyi Televízió Időben című műsorában azt mondta - idézi a lap, az ügynek messzemenő következményei kell, hogy legyenek.

„Akkor, amikor Orbán Viktor kijelenti azt, hogy a gyerekektől el a kezekkel, akkor gondoljon arra is, hogyha a Fidesz ifjúsági szervezetének egyik vezetője kannabiszt termel, akkor egy Fidelitas által is támogatott, szponzorált – mondjuk – stadionrendezvény, az már egy korántsem ártatlan politikai rendezvény. Tehát én azt gondolom, ennek messzemenő következményei kell, hogy legyenek.”

A csütörtöki kormányinfón a Telex rákérdezett az ügyre Gulyás Gergely miniszternél is, de azt mondta, nem tud ilyesmiről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.