Balhé

„Húzz el innen a picsába és vidd a szarodat is!” – így hallgattatja el az önkormányzati cég embere a tiltakozó rendezvényszervezőt

„Húzz el innen a picsába és vidd a szarodat is!” – így hallgattatja el az önkormányzati cég embere a tiltakozó rendezvényszervezőt

2021. május 22., szombat
„Húzz el innen a picsába és vidd a szarodat is!” – így hallgattatja el az önkormányzati cég embere a tiltakozó rendezvényszervezőt

A rendezvényszervező azt állítja, tavaly októberben megegyezett az ATIVIZIG-gel, hogy a Fokán kéthetente kézműves piacot rendezhet.

A Bárka kézműveskikötő sikerességét látva azonban a Szegedi Városkép és Piac Kft. emberei megjelentek és azt súgták a kereskedők fülébe, hogy rövidesen a belvárosban egy hasonló kirakodóvásárt szerveznek. A kereskedők nagy része így távozott a Fokáról – jelentette ki a férfi.

– Nehézkes piaci körülmények között dolgozunk, a koronavírus miatt sokáig nem volt munka, most pedig ellehetetleníti az önkormányzati cég a kisebb vállalkozókat. Lényegesen kevesebb a látogatónk, mint korábban – kesergett Mocselini, aki úgy véli, a városi cég csak biodíszletként használja az embereket, mert számukra nem a piaci eredmény számít, csak az, hogy a városvezetés és a polgármester megveregesse a vállukat.

A Szegedi Városkép és Piac Kft. gazdasági szereplő, de egyúttal a közterületek fölött is rendelkezik. Ha én bármit akarok csinálni, akkor kőkemény bérleti díjakat kell fizetnem, szemben az önkormányzati céggel, amely ott szervez eseményt, ahol csak akar

– hívta fel a visszásságra a figyelmet a rendezvényszervező.

Mocselini Rudolf elmondta, beszélt a gazdasági versenyhivatallal, mert meglátása szerint erőfölénnyel való visszaélés történik Szegeden. Megemlítette, hogy korábban, még 2010 előtt egyszer már panasszal élt, de akkor a gazdasági versenyhivatal azt javasolta, hogy vonja vissza a bejelentést.

Nincs veszítenivalóm. Az egyetlen lehetőségem, hogy ezzel a performansszal felhívjam a figyelmet az igazságtalanságra

– mondta keserűen a demonstráló, aki egy megafonnal a kezében vonult ki a Szent István térre.

Mocselini miután a Bárka kézműveskikötő drapériáját kihelyezte, beszédet intézett a vásár résztvevőinek.

Szinte egy perc sem telt el, azonnal megjelent Vass Zsolt a városkép divízióvezetője két biztonsági őr kíséretében. Először még szépen kérte Mocselinit, hogy fejezze be, amit csinál, majd önmagáról is megfeledkezve elkezdte kitépni a megafont a kezéből és rákiáltott:

"Te ne hazudj, baszd meg! Húzz el innen a picsába! És hangosítás nem lehet a rendezvényen, vidd innen a szarodat és menj innen!”

A nagyjából ötperces huzavona után a rendezvényszervező végül békésen távozott a helyszínről. Szerettük volna megtudni a Szegedi Városkép és Piac Kft. álláspontját az üggyel kapcsolatban, amint válaszolnak a megkeresésünkre frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Sándor Judit fotói:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.