Balhé

Még a szegedi választók sem állnak be Botka László mögé a Szeviép-ügyben - videó!

Még a szegedi választók sem állnak be Botka László mögé a Szeviép-ügyben - videó!

2020. január 8., szerda
Még a szegedi választók sem állnak be Botka László mögé a Szeviép-ügyben - videó!
Jogosnak tartja az Országos Bírói Hivatal új elnökének vizsgálatát a Szeviép-ügyben a Szegedi Törvényszékkel kapcsolatban Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.
A Hír TV Magyarország élőben című kedd esti műsorában kifejtette: több bírói vezető esetén is összeférhetetlenség merült fel az ügyben. A politikus reagált Botka László szegedi polgármester azon kijelentésére is, amelyben a Szegedi Törvényszéket ért kritikák kapcsán diktatúrát emlegetett.
Ön szerint túlzó volt a beavatkozás? – tette fel kérdését Völner Pálnak a műsorvezető Földi-Kovács Andrea.

 
„Szerintem beavatkozás nem történt, mivel az Országos Bírósági Hivatal elnöke rendelte el és semmilyen kormányzati, parlamenti, vagy egyéb lépés nem történt. A politikusoknak választott képviselőknek minden joga megvan, ahogy Botka úrnak, mint polgármesternek is, aki szintén véleményt nyilváníthat, hogy bizonyos döntésekkel kapcsolatban a társadalom véleményét, a választóik véleményét tolmácsolják. Ebben az ügyben szerintem a polgármester úr vesztésre áll. Tehát az emberek igazságérzetét sérti, hogy eltűnik több milliárd forint, nem fizetnek ki több száz alvállalkozót - mikor megvan a kár, megvan, hogy ki okozta a kárt. Az elsőfok megállapította a felelősséget is, majd a másodfokon jön egy az összeférhetetlenségi szabályokba ütköző tanácsösszeállítás. Látható a gazdasági kapcsolat az érintett körrel. Botka Lászlót szerintem ide sorolhatjuk, miután elég vehemensen szólalt fel mind a két foknál. Az a része a dolognak, hogy bizonyítottság hiányában futni hagyják azokat, akik ezt a cselekménysorozatot elkövették, ott szerintem még a szegedi választók sem állnak be Botka László mögé ebben az ügyben.”
– foglalta össze véleményét Völner Pál. Teljes adás:
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.