Balhé

"Halálos” iramban Szegeden! - Karambollal végződött az illegális gyorsulási verseny

"Halálos” iramban Szegeden! - Karambollal végződött az illegális gyorsulási verseny

2018. szeptember 8., szombat
"Halálos” iramban Szegeden! - Karambollal végződött az illegális gyorsulási verseny

Sokan azt hiszik, hogy csak az amerikai akciófilmekben láthatunk illegális gyorsulási versenyeket, pedig Szegeden hétről-hétre rendeznek ilyeneket. Az eheti „futam” kis híján tragédiába torkolt, ugyanis egy vétlen sofőr pont akkor hajtott át az utcán, amikor a versenyzők ott száguldoztak.

Értesüléseink szerint, a Kereskedő közben minden péntek este rendeznek illegális gyorsulási versenyeket. Az eseménynek nincsenek konkrét szervezői, az emberek maguktól térnek vissza rendszeresen. Ezen a héten is legalább 100-an voltak kíváncsiak a futamra, amely kis híján tragédiával végződött. „Nem sokkal azután, hogy elrajtolt a verseny az egyik keresztutcából kihajtott egy autó, a szélvész gyors versenyző pedig nem tudott már kellően lelassítani, így belehajtott. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de nem sokon múlt a dolog, ugyanis kis híján a tömegbe hajtott az autó.” – emlékezett vissza a pénteki eseményre egy neve elhallgatását kérő olvasónk. Szerinte aktívabb rendőri jelenlét mellett nem lehetne ilyen versenyeket rendezni.

Totálkáros lett a "versenyautó", de személyi sérülés szerencsére nem történt.

„Érthetetlen számomra, hogy miért nem járnak a rendőrök arrafelé, mikor köztudott, hogy már évek óta minden pénteken megrendezik ezt a versenyt. Remélem, ebből az esetből okulnak majd a résztvevők és felhagynak ezzel a veszélyes szenvedélyükkel.” – mondta.

Az illegális gyorsulási versenyekkel kapcsolatos kérdéseinket eljuttattuk a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk rájuk válaszokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.