Balhé

Börtönbe került a férfi, aki 2,65 milliót csalt ki Katától

Börtönbe került a férfi, aki 2,65 milliót csalt ki Katától

2018. február 12., hétfő
Börtönbe került a férfi, aki 2,65 milliót csalt ki Katától

Szerkesztőségünkhöz délben érkezett a villámhír, hogy hétfőn újabb tárgyalással folytatódik – immár Szegeden – annak a két hete börtönbe került férfi ügye, aki egy szegedi édesanyától csalt ki 2,65 millió forintot.

Lapunk korábban többször is tudósított már a gyermekét egyedül nevelő édesanya, Chovanecz Kata kálváriájáról. Akkor beszámoltunk róla, hogy a hölgy kölcsönadott egy férfinek 2,65 millió forintot, s mint később kiderült, a pénznek bottal ütheti a nyomát. A Facebookon létrehozott „csalók elleni csoportját” már háromezren olvassák, s néhány hónap alatt újabb és újabb sértettek kerültek elő az eset kapcsán.

Kata szeretné, ha végre megoldódna az ügye. Fotó: Tóth Péter

Kata feldúltan mesélte, hogy ő is csak tizenkettő előtt pár perccel kapott egy facebookos ismerősétől információt a mai nyilvános tárgyalásról. Az édesanya arról is tájékoztatott, hogy egy kisebb értékű csalás miatt jelentkezett egy újabb sértett. A fiatal férfit szintén a börtönben lévő vádlott tehette lóvá. Kata sok más egyéb körülmény mellett felettébb furcsának találja, hogy a vádlott oldaláról olyan tanúk is megjelentek, akik bár „dr”-ok, tudomása szerint mégis mindannyian szerepelnek a bűnügyi nyilvántartásban.

A hölgy kérdésünkre elmondta még, hogy az eredeti ügyben áprilisban várható végre konkrét vádemelés. Így a mai esettel együtt már tizenkilencre emelkedett a sértettek száma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.