Baleset

Ittasan karambolozott, még a legzsák is kinyílt

Ittasan karambolozott, még a legzsák is kinyílt

2023. február 15., szerda
Ittasan karambolozott, még a legzsák is kinyílt

Vádalt emeltek azzal a férfival szemben, aki tavaly télen ittasan okozott balesetet Szegeden. Az ütközés olyan erejű volt, hogy mindkét autó légzsákja kinyílt.

A vádirat szerint a vádlott 2022. január 8-án több szórakozóhelyen is szeszes italt ivott, majd nem sokkal hajnali 6 óra után kocsiba ült, hogy hazavezessen.

Egy útkereszteződésben a sárgán villogó rendőrlámpán elsőbbségadási kötelezettségét figyelmen kívül hagyva haladt át, és nekiütközött a neki balról, szabályosan érkező járműbe. Az ütközés erejétől mindkét gépkocsi megperdült, s a vétlen autó sofőrje 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A vádlottat a járási ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja. A terhelt bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kép forrása: Magyarország Ügyészsége

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.