Baleset

Nem fizetett kártérítést a veronai buszbaleset okozója

Nem fizetett kártérítést a veronai buszbaleset okozója

2023. január 29., vasárnap
Nem fizetett kártérítést a veronai buszbaleset okozója

Egyetlen forint kártérítést sem fizetett még a veronai buszbalesetet okozó sofőr az áldozatok hozzátartozóinak - állítja az egyik elhunyt rokona.

Az ATV arról értesült, hogy bár a balesetet okozó sofőr, V. János 6 év fogházbüntetésnek megfelelő büntetésre ítélték Olaszországban, az áldozatok hozzátartozói további keresetek indítanak, mivel úgy vélik, V. János munkaidőben követte el cselekedetét, így az őt alkalmazó Pizolitbusz Kft-t is felelősség terheli. Szendrei Endre szerint a sofőr és a cég is elkezdett tudatosan megválni vagyontárgyaitól. A cég ügyvezetője, Czakó Tibor nem kívánt nyilatkozni a csatornának.

A veronai buszbaleset 2017. január 21-ére virradó éjjel történt. A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium egy diákcsoportja egy franciaországi sítáborból utazott hazafelé. A buszon 50-en utaztak, többségében középiskolás diákok. A jármű Verona közelében az autópályán balesetezett és kigyulladt. 17-en vesztették életüket a tragédiában és több mint 20-an sérültek meg.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.