Baleset

A MÁV azt kéri: senki ne másszon a vonat tetejére

A MÁV azt kéri: senki ne másszon a vonat tetejére

2023. január 10., kedd
A MÁV azt kéri: senki ne másszon a vonat tetejére

Idén már többen szenvedtek súlyos égési sérüléseket, amikor vasútüzemi területen felmásztak egy szerelvényre vagy a felsővezeték tartóoszlopára - írja közleményében a MÁV.A balesetben fiatalkorúak is érintettek.

A vasúttársaság arra kéri a szülőket és a pedagógusokat, hogy nyomatékosan hívják fel a figyelmet a vasútüzemi területen tartózkodás veszélyeire. Mint írják, a vágány melletti felsővezeték tartóoszlopára felmászva sérült meg súlyosan az a férfi, aki január 5-én Budapest-Keleti pályaudvar és Kőbánya felső állomás között szenvedett áramütést. Pár nappal később Eger-Rendező pályaudvar szigorúan tiltott területén játszottak fiatalok. Egyikük közülük a felsővezeték közelében pedig egyikük áramütést szenvedett. Egy 15 éves gyermeket a mentők súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba, társa könnyebben sérült.

Tavaly két hasonló baleset is volt a MÁV hálózatán, melynek életveszélyes és halálos sérültjei egyaránt 18 év alattiak voltak - olvasható a közleményben.

Sok esetben, amikor valakik izgalmas időtöltést remélve, vagy egy jó fotó elkészítése érdekében a tiltott üzemi területre tévedtek – súlyos, vagy halálos sérüléssel kerültek kórházba, otthon már hiába várták őket - írja a társaság.

A legtöbbször az ilyen balesetek a vasúti utasforgalom részére kijelölt helyeken kívüli vasútüzemi területeken történnek. A vasúttársaság úgy fogalmaz, a a járművekre felmászni és azok alá menni szigorúan tilos, az 5-6 méter magas jármű tetejéről való lecsúszás is súlyos sérüléseket okozhat, vagy akár halálos következménnyel is járhat.

A MÁV leszögezi, a vasúti közlekedés során az utasok kizárólag az utasforgalom részére kijelölt területeken tartózkodhatnak, amelyeket például a vonatjegy megvásárlásához, a várakozáshoz, a vonatra szálláshoz vagy az utazáshoz használhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.