Baleset

Migránsok haltak meg a mórahalmi balesetben

Migránsok haltak meg a mórahalmi balesetben

2021. december 14., kedd
Migránsok haltak meg a mórahalmi balesetben

Felborult egy illegális bevándorlókat szállító autó hétfőn éjszaka Mórahalom belterületén, az 55-ös számú főúton. A baleset következtében többen is meghaltak, valamint megsérültek.

Tegnap éjszaka, 23 óra 40 perc körül Mórahalom belterületén halálos baleset történt: egy szerb rendszámú, egyterű gépjármű sofőrje a mélységi ellenőrzésben résztvevő rendőröket meglátva nagy sebességgel próbált elmenekülni, azonban a járművel egy háznak ütközött. A balesetben többen megsérültek és halálos áldozattal is járt az ütközés.

Az autóban 10 migráns utazott, a baleset következtében heten a helyszínen életüket vesztették, további három illegális bevándorló, valamint az őket szállító sofőr pedig megsérültek.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalom a környező utcákban halad. a sofőrt a rendőrök a helyszínen elfogták, ellene - őrizetbevétele mellett - embercsempészés és halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt indult eljárás.

Az egyterű Baja irányából tartott Szeged felé az 55-ös főút mórahalmi belterületi szakaszán. A baleset a mórahalmi temető közelében történt, a Szegedi út és a Mező utca kereszteződésénél. Az autó egy virágbolt bejáratának csapódót, az ütközéstől az üzlet falából is kitört egy nagyobb darab.

A jármű a becsapódás helyszínétől mintegy 20 méterre állt meg az oldalán. Az egyterű hátsó része összeroncsolódott, az autó alkatrészei szétszóródtak a főúton.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

Frissítés (8:57)
Újra teljes szélességében járható a balesetben érintett útszakasz - adta hírül a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

via police.hu, MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.