ARC

Kiss-Rigó: Most ölik meg Európát, és bennünket, keresztényeket is!

Kiss-Rigó: Most ölik meg Európát, és bennünket, keresztényeket is!

2018. március 28., szerda
Kiss-Rigó: Most ölik meg Európát, és bennünket, keresztényeket is!

Már nem valahol messze, hanem itt a szomszédban üldözik a keresztényeket – nyilatkozta lapunknak Kiss-Rigó László. A püspök szerint drámai a helyzet, Európát pedig elsősorban azok az európaiak fenyegetik, akiknek keresztény gyökereik vannak, de megtagadták Istent és Krisztust. A keresztény embernek nem jelent dilemmát a választás – magyarázza, de az már sokkal inkább, hogyan kezelje azokat az embereket, vagy „filantrópokat”, akik anyagi érdekből, vagy pusztán csak tévedésből olyan eszmékért küzdenek, amely egyértelműen veszélyesek Magyarországra és az európai, keresztény közösségre is.

Európa gyilkolása folyik, és ennek örülnek is

Egyre többször lehet hallani a hírekben a mai, modern kori keresztényüldözésről. Mennyire valós kép ez? Tényleg félniük kell manapság Krisztus követőinek?

Egyáltalán nem kell, nem szabad félniük. Korábban úgy tudtuk, hogy főleg szélsőséges muzulmán közegben érik súlyos támadások a keresztényeket, sok áldozattal. Ma már nem csak így van! A keresztényeket nem „valahol messze üldözik”, hanem már itt, a szomszédban. Őszintén és döbbenten csodálkozom azon, hogy európaiak tudatosan tagadják meg identitásukat, keresztény gyökereiket, és még csak erkölcsi felelősséget sem éreznek. Manapság sokkal nagyobb hírt jelent az, ha egy állatfajt valahol a kihalás veszélye fenyegeti, mint ha ezer keresztényt lemészárolnak.

A keresztényüldözés tehát már itt van Európában, itt van az európai emberek között. A legnagyobb baj pedig az, hogy azok művelik a leginkább, akik maguk is keresztény gyökerekkel rendelkeznek, európaiak, de megtagadják saját identitásukat.

Ami pedig felfoghatatlan, hogy ezek az emberek még örülnek is annak, hogy önpusztítók.

A keresztény embernek nem jelent dilemmát a választás

Húsvét után egy héttel választás lesz Magyarországon. Nem lehet függetleníteni az ünneptől. Ez mennyire szerencsés így?

Értelmes, keresztény, hívő ember nem akarja egyáltalán függetleníteni magát a környezetétől, sőt kötelessége a környezetében is tanúságot tenni az értékeiről. Egy politikai választás egy közösség életét, jövőjét alapvetően meghatározza.

A keresztény, hívő ember pedig kiáll az értékek mellett, ami a család, a házasság, az emberi élet méltósága, a munka becsülete, a hazaszeretet, az egészséges nemzeti identitás, vagy a szolidaritás.

A keresztény embernek tehát nem jelent dilemmát a választás. Az már sokkal inkább, hogyan kezelje azokat az embereket, vagy „filantrópokat”, akik anyagi érdekből, vagy pusztán csak tévedésből olyan eszmékért küzdenek, amely egyértelműen veszélyesek Magyarországra és az európai, keresztény közösségre is. A nemzeti identitás feladása, az uniformizálás ugyanis káros, és a vége nem lehet más, mint nemzeti öngyilkosság. Sokan pedig ebben örömmel és önként vesznek részt, mert nem látják (vagy nem akarják látni), hogy ezzel „megölik” Európát és benne bennünket keresztényeket is.

A mai világban van még üzenete a Húsvétnak? Vagy ez is már csak egy sima ünnepnap lett, amikor nem kell dolgozni?

A Húsvét üzenete örök, de hogy ki hallja meg, az függ attól, milyen füle van. A hívő emberek számára ez az Ünnepek Ünnepe, a Föltámadásé: Krisztus győzelmének ünnepe. Manapság inkább a Karácsony vette át a főszerepet, de ettől még a keresztények számára a Feltámadás Ünnepe a legfontosabb. A Húsvét az élet értelmét jelenti és a végső győzelmet, aminek a részesei vagyunk. Krisztus győzelme pedig olyan erőforrás, amiből táplálkozhatunk. Csak rajtunk múlik, hogy ebből mit hozunk ki.

Így ünnepli a Húsvétot a Püspök Locsolkodni nem szoktam, nálunk nem volt igazán szokás - meséli. Rokonai Ausztráliában élnek már nagyon régóta, így velük nem tud most személyesen találkozni. - Önellátó vagyok, magamnak főzök az ünnepek alkalmával is. Ha Húsvétkor meghívnak vendégségbe, akkor ott természetesen én is húsvéti ételeket eszek. Éhen nem halok az biztos. A sonkát nem szeretem, ahogy én Karácsony idején a kocsonyát sem eszem meg - mondja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.