Illegális bevándorlás

Titkosszolgálati jelentés készült a migráció terrorkockázatairól

Titkosszolgálati jelentés készült a migráció terrorkockázatairól

2023. október 26., csütörtök
Titkosszolgálati jelentés készült a migráció terrorkockázatairól

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Ásotthalom közelében, a határzárnál jelentette be, hogy a titkosszolgálat által készült dokumentum nyilvánosságra hozatalát kezdeményezi.

A frakcióvezető felhívta a figyelmet, rendszeressé váltak az erőszakos és fegyveres támadások. Mindenkinek látnia kell, mi történik a migráció terén, milyen terrorkockázatok leselkednek Magyarországra és az egész kontinensre.

Kiemelte:

A migrációs nyomás fokozódásával a terrorkockázat is fokozódik.

Mind a biztonsági határzár, mind pedig az itt szolgálatot teljesítő rendőrök és határvadászok terhelése nő – fűzte hozzá a frakcióvezető.

Kocsis Máté leszögezte, az Országgyűlésnek és a kormánynak is az az elsődleges felelőssége, hogy megóvja Magyarország minden polgárát, és készen állnak arra, hogy minden további intézkedést megtegyenek ennek érdekében.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az egyre szervezettebb embercsempész-hálózatokra hívta fel a figyelmet. Azt mondta, ezek idén eddig több mint egymilliárd euró (nagyjából 383 milliárd forint) bevételre tettek szert.

Úgy vélekedett, hogy minél szervezettebbek a hálózatok, annál nagyobb erővel próbálnak áttörni a határon a migránsok, és annál inkább megpróbálják az EU nagyon laza jogi szabályozását kijátszani.

Az Európai Unió nem abban segít, hogy minél többen tudják védeni a déli határt, hanem azt szeretné, hogy ennél a húsz kilométeres, legostromoltabb szakasznál lehessen benyújtani az összes migrációs kérelem csaknem egyharmadát

– fogalmazott az államtitkár.

Rétvári Bence hangsúlyozta, Magyarország óriási erőfeszítést tesz azért, hogy minél kevesebb terrorista jusson be Európába, az EU-tól azonban nem kap segítséget.

A határvédelem megerősítéséről szóló újságírói kérdésre az államtitkár azt válaszolta, fele-fele arányban szolgálnak rendőrök és határvadászok, megmagasították a kerítést, kamerákkal szerelték fel, és jövőre a mesterséges intelligenciát is be fogják vetni annak érdekében, hogy még jobban kiismerhetőek legyenek a migránsok útvonalai.

Sas Zoltán, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke azt mondta, a déli határszakaszra nehezedő rendkívül súlyos migrációs nyomás megoldása a szerb állammal együttműködve tud megvalósulni.

Hozzátette, olyan rendvédelmi együttműködést kell létrehozni, amely képes arra, hogy a határ másik oldalán is fel tudjanak lépni az illegális bevándorlást elősegítő bűnszervezetekkel szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.